Recept

Telecí plec na víně se žampiony

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46381
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
220 ml Hovězí vývar základní
160 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí plec
220 ml Víno bílé
170 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 860kJ
7% Sacharidy 27 g
85% Tuky 64 g
26% Sodík 516 mg
84% Bílkoviny 47 g

Telecí plec na víně se žampiony postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.

3

K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.

4

Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept