Malé obložené tousty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé obložené tousty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46382 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
70 g | Džem brusinkový |
2 polévková lžíce | Mandle |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
40 g | Sýr Parmezán |
krém I | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
180 g | Sýr Cottage |
krém II | |
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
180 g | Sýr Cottage |
50 g | Sýr kozí |
marinovaná rajčata | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 613,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Mandle, Ořechy vlašské, Sýr Parmezán, Bazalka, Česnek, Pepř bílý, Sůl, Bazalka, Pepř bílý, Sůl, Sýr kozí, Bazalka, Kopr čerstvý, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Olej olivový, Sýr Cottage, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Cottage, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé obložené tousty postup přípravy receptu:
1 | Bagety zešikma nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Omytá zralá rajčata |
2 | spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do mísy. Čerstvý kopr s bazalkou omyjeme, kopr s polovinou lístků bazalky (1 lžíce) posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Pak je promícháme s lžicí extra olivového oleje. |
3 | V teflonové pánvi nasucho opražíme posekané loupané mandle a vlašské ořechy. V míse si vymícháme 180 g tvarohu - "cottage smetanový", přidáme k němu utřený stroužek česneku, pepř a sůl podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky a promícháme. |
4 | V druhé misce si též vymícháme 180 g tvarohu - "Cottage smetanový" s pepřem a solí podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky, 2 lžíce smetany a měkký kozí sýr. Důkladně vše promícháme. |
5 | Nakrájené plátky bagety si rozdělíme na tři části. |
6 | První část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a ozdobíme marinovanými rajčaty. |
7 | Druhou část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a kozím sýrem a posypeme je opraženými oříšky. |
8 | Třetí část baget opražíme dozlatova v teflonové pánvi na olivovém oleji (1 lžíce). Jednu stranu potřeme utřeným česnekem, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme kopečkem brusinkového džemu. |
9 | Všechny tousty upravíme na mísu a servírujeme. |
Poznámka
http://www.obchod-rostoklaty.cz/products/cottage-smetanovy/