Jednoduchý recept

Chléb bramborový s kmínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46384

Ingredience

225 g Brambory
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín celý
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
1 kávová lžička Mouka kukuřičná
450 g Mouka pšeničná hladká
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
18% Sacharidy 63 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 203 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chléb bramborový s kmínem postup přípravy receptu:

1

Brambory ooškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do půl litru vody, dokud nejsou měkké - přibližně 10 minut. Pak je scedíme, 2 dl vody ponecháme.

2

Rozpálíme pánev a na ní ještě chvíli brambory tzv. nasucho restujeme, aby se z nich odpařila zbývající voda, nakonec brambory rozmačkáme na kaši.

3

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2 dl vody, která zbyla z vaření brambor, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a pak přidáme rozmačkané brambory. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a kmín, vše poprášíme droždím.

4

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

5

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. V průběhu cyklu hnětení kontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přidáme vodu nebo mouku. Před zahájením cyklu pečení chléb potřeme směsí z kukuřičné mouky, vody a soli.

6

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept