Chléb mrkvový s kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb mrkvový s kmínem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46385 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
25 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
175 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 45,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb mrkvový s kmínem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Zajímavě kořeněný chléb s výraznou chutí, vhodný jako příloha k polévkám. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.