Jednoduchý recept

Chléb bez droždí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46386

Ingredience

285 ml Mléko - podmáslí
400 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
14% Sacharidy 50 g
11% Tuky 8 g
12% Sodík 247 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chléb bez droždí postup přípravy receptu:

1

Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.

2

Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.

3

Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.

4

Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.

5

Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

U tohoto chleba droždí nahrazuje jedlá soda a nemusí se tedy v pekárně míchat, protože dlouhé hnětení není nutné. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny a příkonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept