Chléb bez droždí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb bez droždí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46386 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
285 ml | Mléko - podmáslí |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb bez droždí postup přípravy receptu:
1 | Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu. |
2 | Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez. |
3 | Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme. |
4 | Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu. |
5 | Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
U tohoto chleba droždí nahrazuje jedlá soda a nemusí se tedy v pekárně míchat, protože dlouhé hnětení není nutné. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny a příkonu.