Jednoduchý recept

Chléb s mandlemi, rozinkami a skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46389

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
50 g Mandle
450 g Mouka pšeničná hladká
75 g Máslo čerstvé
50 g Rozinky tmavé
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 821kJ
18% Sacharidy 65 g
21% Tuky 16 g
7% Sodík 132 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chléb s mandlemi, rozinkami a skořicí postup přípravy receptu:

1

Mandle nasekáme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl, mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme skořici a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme rozinky a nasekané mandle.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Tento jemně nasládlý chléb je vhodný pro namazání džemem, smetanovým sýrem nebo i jen samotným máslem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept