Jednoduchý recept

Chléb z podmáslí s medovou příchutí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46390

Ingredience

1,5 kávová lžička Droždí sušené
3 polévková lžíce Med včelí
2,9 dl Mléko - podmáslí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 412kJ
20% Sacharidy 71 g
2% Tuky 1 g
7% Sodík 130 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chléb z podmáslí s medovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a podmáslí, přidáme med a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme.

4

Po ukončení programu přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu.

5

Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.

Poznámka

Příjemně nasládlý chléb, podobný francouzskému brioche má dlouhou trvanlivost a vydrží dobře zabalený až 3 týdny. Výborně chutná namazaný džemem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept