Chléb z podmáslí s medovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z podmáslí s medovou příchutí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46390 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2,9 dl | Mléko - podmáslí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 14,8mg |
Vláknina | 578,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z podmáslí s medovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a podmáslí, přidáme med a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. |
4 | Po ukončení programu přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. |
5 | Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout. |
Poznámka
Příjemně nasládlý chléb, podobný francouzskému brioche má dlouhou trvanlivost a vydrží dobře zabalený až 3 týdny. Výborně chutná namazaný džemem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.