Medový ořechový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový ořechový chléb
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46392 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Droždí sušené |
5 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ořechový olej |
100 g | Ořechy vlašské |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 88,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medový ořechový chléb postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy najemno nasekáme. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. |
3 | Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
4 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
5 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy. |
6 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout. |
Poznámka
Pro přípravu medového chleba můžeme použít různé druhy medu - lesní, z pomerančových květů... Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.