Jednoduchý recept

Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46393
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Droždí sušené
50 g Máslo čerstvé
2,3 dl Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
100 g Třešně kandované
1 kávová lžička Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 726kJ
21% Sacharidy 75 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 130 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chléb s vanilkovou příchutí a třešněmi postup přípravy receptu:

1

Kandované třešně zbavené pecek a nakrájíme najemno. V misce smícháme nepatrné množství vody a vanilky s moučkovým cukrem na potření upečeného chleba.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vanilku, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme nakrájené třešně.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečící nádobu. Chléb vyklopíme, ještě horký potřeme připravenou směsí vody, cukru a vanilky a necháme vychladnout.

Poznámka

Tento sladký chléb chutná nejlépe s třešňovým džemem, dá se použít i na různé druhy sladkých toustů. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept