Jednoduchý recept

Chléb francouzský - Brioche

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46394
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
50 g Máslo čerstvé
7,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
100 g Rozinky tmavé
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
23% Sacharidy 81 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 119 mg
34% Bílkoviny 19 g

Chléb francouzský - Brioche postup přípravy receptu:

1

Jedno vajíčko v misce rozšleháme a dáme stranou na potření těsta.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme tři vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme rozinky. Před zahájením cyklu pečení potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Poznámka

Klasický sladký chléb, který se ve Francii peče jako malé bochníčky a podává s kávou. Je vhodný k pomazání džemem, medem nebo citronovým máslem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept