Sledi na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledi na pomerančích
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
250 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kapary |
100 g | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Pomeranče |
12 ks | Sleď čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 492,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledi na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce. |
2 | Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky. |
3 | Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu. |
4 | Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem. |
5 | Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou. |
6 | Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem. |