Recept

Grilovaný losos s holandskou omáčkou a chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46398
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Chřest bílý
3 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
880 g Losos - filety
250 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 607kJ
2% Sacharidy 6 g
94% Tuky 71 g
18% Sodík 361 mg
91% Bílkoviny 51 g

Grilovaný losos s holandskou omáčkou a chřestem postup přípravy receptu:

1

V keramické míse dobře promícháme 2 lžíce extra panenského olivového oleje se lžící citronové šťávy a špetkou pepře. Do nálevu vložíme 4 plátky lososa po 220 g a v chladu necháme marinovat 3-4 hodiny.

2

Grilovací plotnu nebo mřížku potřeme lehce olejem a gril rozpálíme. Marinované lososové plátky grilujeme 2-3 minuty z obou stran, až jsou dobře propečené.

3

Na omáčku připravíme 3 lžíce nasekaného kopru a 250 g rozehřátého másla. V malém kastrůlku pak smícháme 3 lžíce bílého vinného octa se 3 lžícemi vody, přidáme špetku soli, pepře a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se neodpaří většina tekutiny, zůstat má jen asi 1 lžíce. Tu spolu se čtyřmi žloutky vlijeme do mixeru a mixujeme cca 1 minutu. Mixer necháme v chodu a přiléváme postupně teplé máslo a šleháme, až směs zhoustne. Přidáme 2 lžíce citronové šťávy, posekaný kopr, dosolíme a okořeníme ještě špetkou pepře, promícháme a uložíme do tepla.

4

Okrájíme svazek chřestu, zalijeme v misce vařící vodou a necháme v ní 2-3 minuty, až zbledne.

5

Porce lososa servírujeme přelité omáčkou, chřest podáváme jako přílohu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaná doba potřebná k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept