Jednoduchý recept

Bifteky s dušenými houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46401
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Houby sušené
1 kg Hovězí svíčková
6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno červené
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 247 mg
74% Bílkoviny 42 g

Bifteky s dušenými houbami postup přípravy receptu:

1

Z hovězí svíčkové nakrájíme 6 bifteků, lehce je hranou dlaně naklepeme a odložíme. Sušené hřiby přelijeme vařící vodou, necháme namočené asi 20 minut, pak vodu slijeme, houby pokrájíme a odložíme. Nakonec si připravíme další suroviny: na kolečka nakrájíme 1 cibuli, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké plátky pokrájíme čerstvé houby shiitake a malé žampiony a nahrubo posekáme 5 lžic petrželky.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm pečeme bifteky několik minut z obou stran. Hotové vyjmeme, lehce osolíme a uložíme do tepla.

3

Na pánev s výpekem nasypeme cibuli s utřeným česnekem a několik minut je smažíme. Potom přidáme všechny houby a za vysoké teploty smažíme, až jsou měkké. Přilijeme víno s vývarem, uvedeme do varu a pozvolna 10 minut vaříme. Po odstavení přidáme 2 lžíce posekané petrželky, směs dosolíme, opepříme a promícháme.

4

Bifteky servírujeme pokryté houbovou míšeninou a posypané sekanou petrželkou. Jako přílohu můžeme podat polentu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept