Bifteky s dušenými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s dušenými houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46401 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby sušené |
1 kg | Hovězí svíčková |
6 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Shiitake houby, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s dušenými houbami postup přípravy receptu:
1 | Z hovězí svíčkové nakrájíme 6 bifteků, lehce je hranou dlaně naklepeme a odložíme. Sušené hřiby přelijeme vařící vodou, necháme namočené asi 20 minut, pak vodu slijeme, houby pokrájíme a odložíme. Nakonec si připravíme další suroviny: na kolečka nakrájíme 1 cibuli, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké plátky pokrájíme čerstvé houby shiitake a malé žampiony a nahrubo posekáme 5 lžic petrželky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm pečeme bifteky několik minut z obou stran. Hotové vyjmeme, lehce osolíme a uložíme do tepla. |
3 | Na pánev s výpekem nasypeme cibuli s utřeným česnekem a několik minut je smažíme. Potom přidáme všechny houby a za vysoké teploty smažíme, až jsou měkké. Přilijeme víno s vývarem, uvedeme do varu a pozvolna 10 minut vaříme. Po odstavení přidáme 2 lžíce posekané petrželky, směs dosolíme, opepříme a promícháme. |
4 | Bifteky servírujeme pokryté houbovou míšeninou a posypané sekanou petrželkou. Jako přílohu můžeme podat polentu. |