Jednoduchý recept

Sladký bochánek s cukrovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46402

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
150 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
21% Sacharidy 76 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 132 mg
17% Bílkoviny 10 g

Sladký bochánek s cukrovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.

2

Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.

5

Během pečení připravíme cukrovou polevu - zahřejeme lžíci vody a v ní mícháme do rozpuštění lžíci krupicového cukru.

6

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.

Poznámka

Sladký bochánek, vynikající pomazaný pouze máslem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept