Jednoduchý recept

Sladký chléb s granátovým jablkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46403

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Droždí sušené
1 ks Jablka
1 ks Jablko granátové
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 512kJ
17% Sacharidy 63 g
11% Tuky 9 g
7% Sodík 132 mg
16% Bílkoviny 9 g

Sladký chléb s granátovým jablkem postup přípravy receptu:

1

Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Granátové jablko přepůlíme, lžičkou z něj vybereme semínka a dužninu bez bílé slupky.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, citronovou šťávu, nastrouhané jablko, cukr a sůl, také semínka a dužninu z granátového jablka. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečící nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Chuťově velmi zajímavý sladký chléb s křupavými semínky granátového jablka. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept