Jednoduchý recept

Chléb s datlemi a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46405

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr třtinový
75 g Datle
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
250 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ořechový olej
75 g Ořechy vlašské
1,5 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 386kJ
14% Sacharidy 49 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 197 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chléb s datlemi a ořechy postup přípravy receptu:

1

Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.

5

Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.

6

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.

Poznámka

Kombinace surovin, která je vynikající pro chleba i buchty. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept