Recept

Vepřové kotlety na smetaně s liškami

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46407

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Lišky čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
500 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
5% Sacharidy 16 g
65% Tuky 49 g
26% Sodík 527 mg
89% Bílkoviny 50 g

Vepřové kotlety na smetaně s liškami postup přípravy receptu:

1

Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept