Recept

Vepřové kotlety na jablkách

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 46410

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
10 ks Hřebíček
5 ks Jablka
40 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 347kJ
12% Sacharidy 43 g
68% Tuky 51 g
16% Sodík 311 mg
79% Bílkoviny 44 g

Vepřové kotlety na jablkách postup přípravy receptu:

1

Kotlety očistíme, po kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější plátky. Do jablek zapícháme hřebíčky.

2

Kotlety usmažíme na oleji, vyjmeme a držíme na teple. K výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, vložíme jablka, orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

3

Maso servírujeme pokryté jablky a přelité šťávou, kterou jsme přecedili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept