Brambory na horalský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na horalský způsob
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46412 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
120 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 826,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na horalský způsob postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na pánev, v níž jsme rozpustili máslo se sádlem. Brambory osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a přitiskneme, aby vznikla kompaktní placka. Smažíme po obou stranách dozlatova. |