Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46414 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 363,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrojíme na čtvrtky a doměkka uvaříme v menším množství vody. Poté propasírujeme přes síto. |
2 | Smícháme s cukrem a šťávou vymačkanou z citronů a povaříme do zhoustnutí. Přidáme nasekané, orestované mandle, promícháme, hmotu necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na alobal do vrstvy silné cca 1 cm. Usušíme na roštu rozehřáté trouby, mezitím jednou obrátíme na nový kus alobalu. Hotový dezert nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme. |