Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46416 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
15 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Fíky sušené |
1 špetka | Hřebíček |
100 g | Hrozinky |
500 g | Hrušky sušené |
100 g | Ořechy vlašské |
100 ml | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
Na vymazání a potření | |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 85,7mg |
Draslík | 859,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 87,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Fíky sušené, Hřebíček, Hrozinky, Hrušky sušené, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Švestky sušené, Voda pitná, Tuk rostlinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené hrušky, fíky a švestky zalijeme vodou, přidáme cukr a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a zachycenou tekutinu uchováme. Ovoce poté rozemeleme nebo rozmixujeme a promícháme s rozinkami, ořechy, skořicí, hřebíčkem a likérem. Můžeme přidat trochu scezené tekutiny. |
2 | Na těsto smícháme mouku s mlékem, máslem, vejcem, droždím a špetkou soli. Propracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Rozválíme na tenký obdélník a potřeme zbytkem šťávy z vaření. |
3 | Náplň vytvarujeme do bochníku, ten posadíme na těsto a ze všech stran zabalíme. Přemístíme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a vidličkou několikrát propíchneme. V mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme. |