Recept

Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46417

Ingredience

110 g Citronová kůra
250 g Cukr třtinový
2 kostka Droždí
500 g Fíky sušené
250 g Hrozinky
500 g Hrušky sušené
0,5 kávová lžička Hřebíček
250 g Korintky
50 g Mandle mleté
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Ořechy lískové
1 hrst Ořechy vlašské
110 g Pomerančová kůra
50 g Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
500 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,398 kcal
Kilojoule 5 849kJ
70% Sacharidy 252 g
52% Tuky 39 g
20% Sodík 398 mg
52% Bílkoviny 29 g

Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Sušené hrušky, fíky a švestky necháme namáčet ve vodě do druhého dne. Poté scedíme, necháme okapat, zachycenou tekutinu uchováme a ovoce nakrájíme.

2

1/4 l vyluhované vody ohřejeme, přidáme cukr, mouku a droždí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout. Mezitím sušené ovoce promícháme s rozpůlenými vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a celými lískovými ořechy, citonovou kůrou a kořením a postupně zapracujeme do těsta. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a znovu necháme vykynout.

3

Těsto rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme z něj bochníčky a zakryté necháme opět kynout několik hodin.

4

Bochníčky přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 45 minut. Ještě teplé chlebíčky potřeme tekutinou z namáčení, po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce-do druhého dne a doby kynutí těsta-několik hodin. Použijeme kandovanou citronovou a pomerančovou kůru. Polovinu lískových ořechů rozemeleme a polovinu necháme celé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept