Vdolky z litého těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolky z litého těsta
Vdolky z litého těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46418 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 372,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolky z litého těsta postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, spolu smícháme, přidáme vanilkový cukr, vejce, med, máslo, přísady v misce vyšleháme na hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout. |
2 | Troubu předehřejeme, připravíme pečící formu na muffiny, důlky formy dobře potřeme olejem, vložíme do trouby na 3 minuty zahřát. Připraveným těstem naplníme důlky, ale neplníme plné, těsto při pečení nabude. Těstem naplněnou formu vložíme do trouby a pečeme nejméně 20 minut. |
3 | Upečené vdolky vytáhneme z trouby, vyklopíme je z formy, rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Vdolky podáváme teplé, můžeme do středu položit ovoce nebo naplnit vhodným krémem.