Tapas s marinovanou cuketou a lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapas s marinovanou cuketou a lilkem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46420 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet bazalkový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 ks | Pomeranče |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 384,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 136,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Cuketa, Kerblík, Lilek, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bazalkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tapas s marinovanou cuketou a lilkem postup přípravy receptu:
1 | Omytý lilek nakrájíme na plátky, osolíme je necháme 20 minut vypotit. Pak je propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a oschnout. Malé cukety omyjeme a pokrájíme na plátky silné asi 4 mm. Ve větší teflonové pánvi postupně na rozpáleném oleji s máslem orestujeme lilek a cuketu z každé strany dozlatova. Restovaný lilek s cuketou osolíme, opepříme a i se šťávou dáme do mísy. |
2 | Omyjeme čerstvý tymián, kerblík, bazalku, vodu z bylinek setřepeme. Několik lístků kerblíků odložíme na ozdobu, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Česnek utřeme. |
3 | Do misky dáme bylinkový ocet, drobně pokrájené bylinky, česnek, důkladně promícháme a zalijeme restovanou zeleninu. Znovu zlehka promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny. Pokud možno chemicky neošetřený citron s pomerančem důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. |
4 | Marinované plátky s cuketou ozdobně rozložíme na mísu, obložíme plátky citrónu s pomerančem, ozdobíme lístky kerblíku a servírujeme. |