Šnečí maso smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šnečí maso smažené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46423 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
10 ks | Hlemýždi |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 214,3mg |
Draslík | 458,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šnečí maso smažené postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájený celer, pepř, sůl, muškátový květ a lehce opečeme. Přidáme vývar a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, svaříme a rozmixujeme. Necháme vychladnout. |
2 | Pyré plníme do formiček a do každé zamáčkneme jednoho šneka. Dáme do mrazáku a necháme zmrznout. Poté vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu - mouka, vajíčko, strouhanka. Pozvolna smažíme, aby se šnek prohřál. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat se salátem.