Jednoduchý recept

Vafle se smetanou a vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46425

Ingredience

13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Míchaná vejce
50 g Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 398kJ
23% Sacharidy 84 g
52% Tuky 39 g
16% Sodík 324 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vafle se smetanou a vejci postup přípravy receptu:

1

Těsto: Máslo v malé pánvičce roztopíme a necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, kypřící prášek, posypeme solí a promícháme. Potom rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo, mléko a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám ze surovin vzniklo hladké těsto, které přikryté dáme odležet na 5 minut.

2

Vaflovou formu mírně potřeme olejem, zahřejeme a naběračkou nalijeme připravené těsto a vafli pečeme dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta v misce a hotové vafle udržujeme teplé.

3

Míchaná vejce: Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme a vylijeme na pánev s rozpáleným olejem. Vařečkou zamícháme, necháme je trochu ztuhnout a hned zalijeme smetanou. Na středně silném ohni mícháme vejce se smetanou, tak dlouho, aby se smetana zahřála. Přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku a ještě necháme na ohni, ale nesmíme vejce vysušit, musejí zůstat vláčná.

4

Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, na každou položíme připravená vejce, posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.

Poznámka

Vafle podáváme teplé s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept