Jednoduchý recept

Houby s telecím brzlíkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46427
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Houby nakládané
1 ks Mrkev kořen
25 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej olivový
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí brzlík

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
4% Sacharidy 14 g
123% Tuky 93 g
28% Sodík 550 mg
52% Bílkoviny 29 g

Houby s telecím brzlíkem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce se studenou vodou dáme telecí brzlík. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, bobkový list, kuličky nového koření, pepř celý, sůl a přivedeme vše k varu. Stáhneme plamen a necháme prochladit.

2

Odblaníme brzlík, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.

3

Nakrájíme na kousky hříbky, pokapeme citronem a posypeme petrželí.

4

Podáváme teplé.

Poznámka

Z citronu použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept