Jednoduchý recept

Paštika z husích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46431
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kg Játra husí
200 ml Martell cognac
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g Šalotka
4 polévková lžíce Tymián čerstvý
6 ks Vaječný žloutek slepičí
10 ks Vejce slepičí
200 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,385 kcal
Kilojoule 5 794kJ
9% Sacharidy 31 g
121% Tuky 91 g
29% Sodík 581 mg
121% Bílkoviny 68 g

Paštika z husích jater postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku.

2

Přimícháme vejce a žloutky a vymixujeme vše. Tuto směs nalijeme do forem a pečeme ve vodní lázni v troubě při teplotě 110 stupňů Celsia cca 25 minut.

3

Paštiku podáváme vychlazenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept