Paštika z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z husích jater
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46431 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 kg | Játra husí |
200 ml | Martell cognac |
250 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Šalotka |
4 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
10 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Játra husí, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Olej olivový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou šalotku najemno opečeme na oleji, přidáme husí játra, tymián, bobkový list, rozmarýn, koňak, portské a pepř bílý. Přidáme máslo, necháme trochu povolit a stáhneme ze sporáku. |
2 | Přimícháme vejce a žloutky a vymixujeme vše. Tuto směs nalijeme do forem a pečeme ve vodní lázni v troubě při teplotě 110 stupňů Celsia cca 25 minut. |
3 | Paštiku podáváme vychlazenou. |