Jednoduchý recept

Plněný chřest a smrži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46432
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Chřest bílý
200 g Chřest zelený
1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
100 ml Martell cognac
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Smrže čerstvé
1 kávová lžička Sůl
150 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 380kJ
10% Sacharidy 37 g
81% Tuky 61 g
14% Sodík 282 mg
30% Bílkoviny 17 g

Plněný chřest a smrži postup přípravy receptu:

1

Telecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme a opepříme, směsí naplníme omyté a nožiček zbavené smrže. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 stupňů Celsia, dokud nejsou hotovi.

2

Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme koňakem, necháme odvařit, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Všleháme zbylé máslo a nacedíme na smrže.

3

V osolené vodě povaříme krátce zelený chřest a zchladíme ledem. Bílý chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s cukrem doměkka.

4

Chřest pokrájíme na menší kousky, smícháme se smrži a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept