Plněný chřest a smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný chřest a smrži
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46432 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
200 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
100 ml | Martell cognac |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Smrže čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Telecí plec |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 282,4mg |
Draslík | 296,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 519,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Smrže čerstvé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný chřest a smrži postup přípravy receptu:
1 | Telecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme a opepříme, směsí naplníme omyté a nožiček zbavené smrže. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 stupňů Celsia, dokud nejsou hotovi. |
2 | Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme koňakem, necháme odvařit, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Všleháme zbylé máslo a nacedíme na smrže. |
3 | V osolené vodě povaříme krátce zelený chřest a zchladíme ledem. Bílý chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s cukrem doměkka. |
4 | Chřest pokrájíme na menší kousky, smícháme se smrži a ihned podáváme. |