Salát bramborový se pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát bramborový se pstruhem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46433 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Créme fraiche |
250 ml | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Pstruh uzený |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Ocet vinný, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Pepř černý mletý, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát bramborový se pstruhem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce společně s trochou česneku, rozmarýnu a tymiánu. |
2 | Teplé brambory oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat do octa na 20 minut. Scedíme, smícháme brambory s nasekanou šalotkou, pažitkou, solí, pepřem a creme fraiche. |
3 | Salát podáváme s kousky uzeného pstruha. |