Jednoduchý recept

Chobotnicový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 46434
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Badyán
50 ml Balsamico ocet
10 ks Brambory
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Chobotnice
2 ks Citrony
100 g Cukr krupice
1 ks Fenykl sladký - hlíza
3 ks Hřebíček
50 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 864kJ
21% Sacharidy 74 g
22% Tuky 16 g
15% Sodík 308 mg
16% Bílkoviny 9 g

Chobotnicový salát postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.

2

Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.

3

Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.

4

Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.

5

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept