Chobotnicový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnicový salát
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46434 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Badyán |
50 ml | Balsamico ocet |
10 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Chobotnice |
2 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
3 ks | Hřebíček |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Celer bulvový, Chobotnice, Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Petržel kořen, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnicový salát postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme. |
2 | Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili. |
3 | Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme. |
4 | Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem. |
5 | Podáváme teplé. |