Ančovičky na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičky na česneku
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46436 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
28 ks | Ančovička - filety |
10 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 ks | Salát kadeřavý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Citrony, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičky na česneku postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky vykostíme, salát frisée natrháme na kousky a vše osolíme a opepříme. |
2 | Oloupeme a zpěníme na oleji nakrájený česnek s rozmarýnem. |
3 | Vymažeme formičky a vyskládáme ančovičkami. Střed vyložíme salátem frisée a při 180°C pečeme 8 minut. Poté vyklopíme, přelijeme česnekem a pokapeme citronem. |
4 | Podáváme teplé. |