Vafle s pomerančovou salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s pomerančovou salsou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46437 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Pomerančová salsa | |
---|---|
5 cl | Balsamico ocet |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
150 g | Cukr třtinový |
100 g | Med včelí |
200 g | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 517,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 10,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 791,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Balsamico ocet, Chilli koření mleté, Cukr třtinový, Med včelí, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s pomerančovou salsou postup přípravy receptu:
1 | Pomerančová salsa: Pomeranče oloupeme, rozdělíme měsíčky od sebe, rozkrojíme je a dáme do misky. Šťávu z pomerančů nevyhazujeme. Do pánve nalijeme tři lžíce oleje, rozehřejeme, přidáme připravené pomeranče bez šťávy, přisypeme cukr a za častého mícháni pečeme přibližně 15 minut. Podle chuti přimícháme med, chilli koření, ocet, přilijeme pomerančovou šťávu a vše dusíme dalších 10 minut. Potom odstavíme a salsu necháme vychladnout. |
2 | Těsto: Do misky vylijeme mléko, přidáme vejce, teplé máslo, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vše šleháme do hladké hmoty, kterou necháme 5 minut stranou. |
3 | Formu na pečení vaflí mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a opékáme doměkka a zlatova. V postupu pečení pokračujeme, dokud máme těsto. Hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé. |
4 | Teplé vafle poklademe podle porcí na talíře, polijeme připravenou pomerančovou salsou a podáváme. |
Poznámka
Vafle podáváme teplé, jsou vhodné jako předkrm. Na přání můžeme ještě porce polít medem.