Jednoduchý recept

Vafle s pomerančovou salsou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46437
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí
Pomerančová salsa
5 cl Balsamico ocet
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
150 g Cukr třtinový
100 g Med včelí
200 g Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,046 kcal
Kilojoule 4 376kJ
42% Sacharidy 151 g
57% Tuky 43 g
2% Sodík 39 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vafle s pomerančovou salsou postup přípravy receptu:

1

Pomerančová salsa: Pomeranče oloupeme, rozdělíme měsíčky od sebe, rozkrojíme je a dáme do misky. Šťávu z pomerančů nevyhazujeme. Do pánve nalijeme tři lžíce oleje, rozehřejeme, přidáme připravené pomeranče bez šťávy, přisypeme cukr a za častého mícháni pečeme přibližně 15 minut. Podle chuti přimícháme med, chilli koření, ocet, přilijeme pomerančovou šťávu a vše dusíme dalších 10 minut. Potom odstavíme a salsu necháme vychladnout.

2

Těsto: Do misky vylijeme mléko, přidáme vejce, teplé máslo, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, vše šleháme do hladké hmoty, kterou necháme 5 minut stranou.

3

Formu na pečení vaflí mírně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a opékáme doměkka a zlatova. V postupu pečení pokračujeme, dokud máme těsto. Hotové vafle do dalšího použití udržujeme teplé.

4

Teplé vafle poklademe podle porcí na talíře, polijeme připravenou pomerančovou salsou a podáváme.

Poznámka

Vafle podáváme teplé, jsou vhodné jako předkrm. Na přání můžeme ještě porce polít medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept