Jednoduchý recept

Chlebové placky s rajčatovou příchutí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46439

Ingredience

1 kávová lžička Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
50 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 406kJ
17% Sacharidy 63 g
7% Tuky 6 g
8% Sodík 153 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chlebové placky s rajčatovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2,5 lžíce oleje a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu "hnětení" přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.

4

Po ukončení cyklu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Potom ho vytvarujeme do oválné placky asi 1 cm silné a dáme na olejem mírně potřený plech.

5

Prsty v těstu uděláme malé důlky, posypeme oreganem a solí, přikryjeme a necháme na teplém místě 45 až 60 minut kynout.

6

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Vykynutou placku potřeme trochou oleje a pečeme 20 až 25 minut, nebo dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Poznámka

Chléb "italského" typu, vhodný k sýrům s výraznou chutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept