Chlebový závitek plněný cibulovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový závitek plněný cibulovou směsí
Chlebový závitek plněný cibulovou směsí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46441 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 72,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí sušené, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový závitek plněný cibulovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Šalvěj jemně nasekáme, vejce rozšleháme v misce. |
2 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Pánev odstavíme z ohně a přimícháme šalvěj. |
3 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím. |
4 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
5 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
6 | Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 35 x 20 cm, potřeme ji cibulovou směsí, z kratší strany ji zarolujeme, vložíme do formy a přikrytou necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutou potřeme rozšlehaným vejcem a |
7 | pečeme přibližně 40 až 45 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout. |