Jednoduchý recept

Chlebový závitek plněný cibulovou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 46441
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
17% Sacharidy 60 g
4% Tuky 3 g
11% Sodík 210 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chlebový závitek plněný cibulovou směsí postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Šalvěj jemně nasekáme, vejce rozšleháme v misce.

2

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Pánev odstavíme z ohně a přimícháme šalvěj.

3

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

4

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

5

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

6

Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 35 x 20 cm, potřeme ji cibulovou směsí, z kratší strany ji zarolujeme, vložíme do formy a přikrytou necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutou potřeme rozšlehaným vejcem a

7

pečeme přibližně 40 až 45 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept