Tapas s rybími kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapas s rybími kuličkami
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46442 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
400 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
200 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kmín drcený, Olej sezamový, Olivy nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tapas s rybími kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé mírně rozmrazíme, dáme do mísy a rozmixujeme na jemno tyčovým mixerem. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, drobně pokrájenou bílou část jarní cibulky, drcený kmín, kukuřičný škrob Maizenu, sůl a pepř. Vše promícháme a z husté směsi vytvoříme kuličky o průměru přibližně 5 cm. Omytou nať cibulky pokrájíme na tenká kolečka a odložíme na ozdobu. |
2 | Nakládané olivy s papričkou, mandlemi a česnekem podélně rozpůlíme. |
3 | V pánvi rozpálíme máslo s olejem a při střední teplotě usmažíme rybí kuličky ze všech stran dozlatova. |
4 | Na mísu položíme rybí kuličky, ozdobíme je olivami, pokrájenou cibulovou natí a servírujeme. |