Jednoduchý recept

Vafle s kuřecím masem a pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 46446
Kategorie: Vafle

Ingredience

1 špetka Kari koření
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Příprava masa
30 g Kopr čerstvý
400 g Kuřecí maso vařené
2 polévková lžíce Olej dýňový
2 dl Omáčka rajčatová
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Pórek
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 657kJ
24% Sacharidy 87 g
50% Tuky 38 g
23% Sodík 468 mg
81% Bílkoviny 46 g

Vafle s kuřecím masem a pórkem postup přípravy receptu:

1

Příprava masa: Maso nakrájíme na nudličky, bez kůže, do pánve nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme připravené maso, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku a opékáme 5 minut, přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený pórek a dusíme ještě 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a maso udržujeme teplé k dalšímu použití.

2

Těsto: Hladkou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vejce, přilijeme mléko, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, kari kořením, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 5 minut odpočinout.

3

Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a vafli opékáme dozlatova. Pečeme až do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé.

4

Vafle rozdělíme na talíře, na každou položíme připravené maso, posypeme nasekaným koprem a ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravené vafle podáváme jako teplý předkrm, ale také jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept