Vafle s kuřecím masem a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s kuřecím masem a pórkem
Vafle s kuřecím masem a pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46446 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
1 špetka | Kari koření |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Příprava masa | |
---|---|
30 g | Kopr čerstvý |
400 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Olej dýňový |
2 dl | Omáčka rajčatová |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 629,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 11,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Kopr čerstvý, Omáčka rajčatová, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Kuřecí maso vařené, Olej dýňový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s kuřecím masem a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Příprava masa: Maso nakrájíme na nudličky, bez kůže, do pánve nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme připravené maso, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku a opékáme 5 minut, přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený pórek a dusíme ještě 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a maso udržujeme teplé k dalšímu použití. |
2 | Těsto: Hladkou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vejce, přilijeme mléko, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, kari kořením, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 5 minut odpočinout. |
3 | Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a vafli opékáme dozlatova. Pečeme až do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé. |
4 | Vafle rozdělíme na talíře, na každou položíme připravené maso, posypeme nasekaným koprem a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené vafle podáváme jako teplý předkrm, ale také jako hlavní jídlo.