Chlebový závitek plněný sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový závitek plněný sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46448 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
200 g | Mouka pšeničná celozrnná |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Cottage |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 135,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový závitek plněný sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a jemně nakrájíme, omytou petrželovou nať nasekáme také na jemno. Připravenou zeleninu smícháme v misce se sýrem. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
5 | Potom ho rozválíme na placku o rozměru přibližně 35 x 25 cm, potřeme směsí sýra a zeleniny, z kratší strany zarolujeme a konce přitiskneme k sobě, aby se zabránilo vytečení náplně. |
6 | Roládu položíme na lehce olejem potřený plech spojem dolů, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. |
7 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a vykynutý závitek v ní pečeme 40 až 45 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký potřeme rozpuštěným máslem a necháme pomalu vychladnout. |
Poznámka
Vynikající kořeněný chléb, vhodný k zeleninovým salátům.