Jednoduchý recept

Bifteky se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4645

Ingredience

720 g Hovězí svíčková
0,5 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
70 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
52 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 921kJ
0% Sacharidy 1 g
31% Tuky 24 g
17% Sodík 337 mg
74% Bílkoviny 42 g

Bifteky se žampióny postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

2

Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

3

Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.

4

Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme máslo, houby s petrželí nakrájíme a opečeme na másla. Jakmile jsou houby měkké, zaprášíme je lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme 2 lžícemi vývaru a na závěr přidáme žloutek.

5

Takto připravenou směs navršíme na každou porci bifteku, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme rajčaty a listy salátu.

6

Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept