Jednoduchý recept

Chleboví šneci s pikantní náplní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46452

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
2,4 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 051kJ
12% Sacharidy 44 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 148 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chleboví šneci s pikantní náplní postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Pažitku a petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

2

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek a ještě chvilku restujeme. Pánev odstavíme z ohně a ke směsi přimícháme nakrájenou pažitku a petrželku.

3

Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

4

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

5

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

6

Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 30 x 20 cm, potřeme ji směsí z pánve, z delší strany zarolujeme a rozkrájíme na 8 dílů. Dortovou formu lehce vymažeme, závitky do ní vložíme na výšku a přikryté necháme na teplém místě kynout 45 minut až 1 hodinu.

7

Pečeme přibližně 35 až 40 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept