Chleboví šneci s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleboví šneci s pikantní náplní
Chleboví šneci s pikantní náplní
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46452 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 35,0mg |
Vláknina | 721,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Droždí sušené, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chleboví šneci s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Pažitku a petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. |
2 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek a ještě chvilku restujeme. Pánev odstavíme z ohně a ke směsi přimícháme nakrájenou pažitku a petrželku. |
3 | Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím. |
4 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
5 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. |
6 | Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 30 x 20 cm, potřeme ji směsí z pánve, z delší strany zarolujeme a rozkrájíme na 8 dílů. Dortovou formu lehce vymažeme, závitky do ní vložíme na výšku a přikryté necháme na teplém místě kynout 45 minut až 1 hodinu. |
7 | Pečeme přibližně 35 až 40 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout. |