Jednoduchý recept

Chlebové uzly se sezamem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46457

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
200 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej sezamový
75 g Sezam - semena
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
13% Sacharidy 45 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 158 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chlebové uzly se sezamem postup přípravy receptu:

1

Větší část sezamových semínek osmahneme na suché rozpálené pánvi, menší část ponecháme na posypání. Vejce rozšleháme v misce.

2

Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl, přisypeme i opražená sezamová semínka. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

5

Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, z každého vyválíme přibližně 20 až 25 cm dlouhý váleček a z něj uvážeme uzel tak, aby dole byl plochý a druhý konec směřoval nahoru. Uzly dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 45 až 60 minut.

6

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Vykynuté uzly potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými semínky. Pečeme přibližně 15 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Pražená sezamová semínka zvýrazňují u těchto chlebových uzlů jejich chuť

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept