Polévka z hovězích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hovězích jater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46458 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra hovězí |
0,2 l | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 245,5mg |
Draslík | 553,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra hovězí, Nové koření celé, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hovězích jater postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem. |
2 | Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme. |
3 | Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme. |