Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4646
Kategorie: Maso

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
600 g Hovězí svíčková
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
7% Sacharidy 25 g
14% Tuky 10 g
14% Sodík 289 mg
65% Bílkoviny 36 g

Tournedos postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

2

Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

3

Sádlo z pánve odlijeme na jinou pánev a na něm opečeme krajíčky chleba.

4

Na hotové opečené krajíčky položíme tournedos, na které můžeme dát sázená vejce, nebo vyšší plátek grilovaného rajčete. Posypeme nasekanou petrželovou natí a česnekem.

Poznámka

Jako přílohu podáváme smažené bramborové hranolky nebo lupínky, saláty, kečup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept