Polévka z hovězí oháňky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hovězí oháňky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46460 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí oháňka |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
1 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 601,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hovězí oháňky postup přípravy receptu:
1 | Na menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a vaříme s celerem, cibulí, mrkví, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, petrželí doměkka. |
2 | Scedíme vývar a oháňku obereme a překrájíme. Na kostičky nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli a opečeme na másle s žampiony, které jsme nakrájeli. Zalijeme vývarem z oháňky, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželovou natí. |