Vafle s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s karamelem
Vafle s karamelem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46461 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Med včelí |
5 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Karamelová omáčka | |
---|---|
300 g | Cukr krupice |
1 dl | Likér krémový - Baileys |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 362,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 804,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Likér krémový - Baileys, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Příprava karamelu: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme smetanu, přidáme máslo, vlijeme likér a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a aby nám vznikla hladká omáčka, kterou přivedeme k varu a ihned stáhneme z ohně. |
2 | Těsto: Hladkou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, přisypeme vanilkový cukr, přidáme med, rozklepneme vejce, dáme dvě lžíce oleje, nakonec přilijeme mléko a vyšleháme na hladké těsto, které přikryté necháme 5 minut odpočinout. |
3 | Formu na pečení vaflí slabě vymažeme olejem, rozehřejeme, nalijeme přiměřené množství těsta a upečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto v misce. Opečené vafle udržujeme teplé. |
4 | Hotové vafle rozdělíme na talíře, polijeme je karamelovou omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Vafle podáváme jako teplý a sladký dezert.